OSUTOrganizaţia Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) este singura organizație sindical-studențească constituită la nivelul Universității de Vest din Timișoara, înființată în 27 martie 1990, cu o experiență de peste 27 ani, fapt ce o face cea mai reprezentativă organizație a universității și, totodată, un punct de reper pentru toate ligile studențești din țară.

Scopul OSUT este de a reprezenta interesele comune ale studenților și de a stimula participarea acestora la actul educațional, la viața socială, economică și culturală. Organizația reprezintă un mediu asociativ de tineret, mediu în care orice student are șansa de a se exprima și de a-și pune ideile în practică.

Printre cele mai importante proiecte și acțiuni adresate publicului se numără:


StudentFest

StudentFest e un festival studențesc internațional de artă și cultură, care își propune crearea unui mediu propice dezvoltării tinerilor artiști și promovarea continuă a acestora.

 

Balul UVT

Cea mai bună ocazie pentru ca toți studenții să se cunoască, iar bobocii să se integreze cât mai bine în atmosfera studențească.

 

WSU

West Summer University

Are ca scop principal îndrumarea elevilor de clasa a XI-a către alegerea corectă a unei facultăți.

 

Univibes

Univibes

Pentru a începe anul universitar cu dreptul, Univibes îmbină utilul cu plăcutul și transformă universitatea
într-un ring de dans.

ITFest

IT Fest

Este un proiect în continuă dezvoltare, destinat studenților pasionați de domeniul IT.