Abecedarul carierei

Abecedarul Carierei este un proiect realizat de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) și se află la a treia ediție. Sub această nouă denumire au fost reunite trei proiecte.Economia de la A la Noi

Se află la cea de-a XI-a ediție, fiind destinat tuturor pasionaților de economie, în special studenților din cadrul Facultății de Economie şi de Administrare a Afacerilor. Workshopurile și conferințele au ca subiect teme actuale din domeniul economic, scopul acestora este de a le oferi participanților un mediu adecvat în care noțiunile teoretice se îm bină cu practica, experiență care le va fi de folos într-o viitoare carieră. Prin intermediul subiectelor abordate, studenții au posibilitatea de a afla sfaturi și trucuri esențiale.

Citeste mai multeAntreprenoriatul de la A la Tine

Reprezintă elementul de noutate din cadrul proiectului Abecedarul carierei. Această secțiune este dedicată dezvoltării spiritului antreprenorial și proactiv în rândul studenților. Astfel, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu renumite persoane ale domeniului discutat. Proiectul își dorește să constiuie ”puntea” dintre Universitate și mediul social-economic, asigurând astfel un flux informațional și de pregătire actualizat exigențelor societății dinamice în care trăim. Scopul proiectului este de a crea o platform ă de comunicare și diseminare a informațiilor, precum și dobândirea de cunoștințe, deprinderi și atitudini esențiale care au legătură cu gruparea de competențe antreprenoriale.

Citeste mai multe


ABC-ul Angajării

Este noua denumire a proiectului JobQuest, se adresează mai ales studenților aflați în pragul absolvirii facultății, obținerea unui loc de muncă în domeniul studiat fiind principalul lor obiectiv. Posibilitatea de a fi angajat în sectorul dorit s-a transformat, în condițiile crizei actuale și al exploziei numărului persoanelor cu studii superioare, într-o bătălie pentru supraviețuire în care sunt încurajate non-valorile și nu spiritul copetiției. Aceasta este problema majoră identificată și la nivelul studenților din Universitatea de Vest din Timișoara care se află în căutarea unui loc de muncă.

Citeste mai multe