Abecedarul Carierei este un proiect realizat de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) ce își propune, cu fiecare ediție, să vină în întâmpinarea studenților prin organizarea unui mediu propice dezvoltării lor.

Deși trăim într-o epocă unde informația pare a fi la îndemâna oricui, accesul la o educație nonformală este însă unul restrâns. Noi am alcătuit o listă cu 10 motive pentru care merită să participi la workshopurile organizate în cadrul acestui proiect menit să contribuie la dezvoltarea ta.

 

  1. Indiferent că vorbim de obținerea unui loc de muncă, implicarea într-un proiect sau aplicarea pentru un internship, sunt șanse mari să fie necesară susținerea unui interviu. Cum ne prezentăm la un interviu este una dintre problemele abordate la workshopurile noastre, iar tu vei putea afla ce este recomandat și ce nu ar trebui să faci în timpul unui interviu.
  2. Înainte de a fi însă programați pentru acest interviu, de multe ori avem de parcurs încă o etapă: trimiterea CV-ului și a scrisorii de intenție. Aparent banală, această etapă poate fi una decisivă, CV-ul reprezentând cartea ta de vizită. Vino la workshopul nostru pentru redactarea propriului CV și a scrisorii de intenție într-un mod care va capta atenția angajatorului!
  3. Tot prin intermediul workshopurilor Abecedarului veți avea ocazia să aflați, chiar de la angajatori, care sunt cerințele de pe piața muncii și ce anume dorește un angajator de la un proaspăt absolvent.
  4. Auzim adesea că nimeni nu te cunoaște atât de bine pe cât o faci tu. Cu toate acestea, mereu avem câte ceva nou de descoperit despre noi. Vei avea ocazia să te descoperi pe tine și abilitățile tale participând la workshopul Life Coaching. Odată ce conșientizăm unele lucruri despre noi, ne va fi mai ușor să gestionăm anumite situații și devenim mai încrezători
  5. Îți place să vorbești în fața unui public sau preferi să asculți? Fie că ești un speaker înnăscut, o persoană anxioasă, sau pur și simplu îți dorești să fii mai persuasiv, ai ocazia să îți îmbunătățești toate aceste abilități. Vei afla secretele unei comunicări de succes și cum aceasta este influențată de elementele nonverbale.
  6. Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să pornești propria ta afacere? Dacă da, Abecedarul a pregătit pentru tine o serie de workshopuri destinate antreprenoriatului, unde vor fi abordate teme precum începerea unei afaceri, ce înseamnă antreprenoriatul sau ce presupune a fi un leader
  7. Teoria nu ar avea însă nicio valoare dacă nu ar fi asociată cu partea practică. Pe lângă infomațiile mai sus menționate, Abecedarul aduce în fața voastră persoane cu o vastă experiență în domeniile vizate, ce vă vor împărtăși din propriile lor experiențe. Veți avea astfel ocazia de a auzi partea nevăzută a lucrurilor, pe care teoria nu o cuprinde.
  8. Secțiunea dedicată economiei aduce în fața voastră partea practică a teoriei, oferinduvă o idee despre cum ceea ce învățăm la facultate se va aplica mai târziu în cadrul unui job.
  9. Pentru că, indiferent de domeniul ales, networkingul este un element cheie ce ne aduce doar beneficii, nu putem omite faptul că toate activitățile din cadrul Abecedarului sunt o oportunitate pentru voi de a cunoaște oameni noi, care au aceeași sferă de interes pe care o aveți și voi. 
  10.  Indiferent de domeniul în care dorești să te dezvolți, în cadrul Abecedarului vei reuși cu siguranță să înveți ceva nou. În fond, scopul principal al acestui proiect este însușirea unor noi aptudini ce vor contribui la clădirea carierei tale, indiferent de drumul pe care îl vei alege.

Motivele pot fi mult mai numeroase, în funcție de domeniul vostru de interes, de așteptările voastre și de cunoștințele cu care ați dori să vă îmbogățiți. Abecedarul Carierei vă invită să luați parte la această aventură menită să contribuie la dezvoltarea voastră.

Nu uita, înscrierile au loc la standurile aflate în UVT și FEAA sau pe site.